Czasem nie potrzeba wielu przypraw.
Dobra
ryba, sól... i … i wystarczy.
- płaty pstrąga,
- sól,
- oliwa,
Płaty
umyć, osuszyć.
Naciąć
w poprzek od strony skóry (nie rozcinając na całej szerokości)
co 3-4 cm. Oprószyć solą.
Na
patelnię wlać oliwę, rozgrzać. Kłaść płaty ryby skórą do
dołu. Smażyć na niezbyt dużym ogniu aż skórka ładnie się
zrumieni. Odwrócić rybę na drugą stronę, dosłownie na chwilę.
Aby
ryba nie przywierała do patelni i łatwiej było ją smażyć należy
na patelni położyć papier do pieczenia, polać oliwą i na tym
smażyć rybę.
Ja
podałam z podsmażonym solirodem i sałatką z podsmażonych
pomidorów i bakłażanów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz