Już
od 17 września możemy delektować się daniami z nowej, jesiennej
karty dań w Le Victoria Brasserie Moderne, restauracji w Sofitel
Warsaw Victoria.
Menu, oparte na najlepszej jakości sezonowych
produktach, pochodzących od sprawdzonych dostawców, przygotował
Szef kuchni Maciej Majewski. Wśród propozycji można znaleźć
dania z produktów, które przez lata były zapomniane, a
teraz śmiało wkraczają na salony zdobywając podniebienia
smakoszy: grasica cielęca, ogony wołowe, ozory cielęce, gicz
cielęca...
Miałam
przyjemność wziąć udział w prezentacji nowego menu, podczas
której przedstawionych zostało kilka dań.
Lekko
wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax, ikra łososia
Krewetki,
salsefia, konfitura z pigwy
Pierś
z kaczki glazurowana w miodzie, seler, buraki, ziemniaki fondant
Wybór
deserów:
Karmelowy
custard z solonym masłem
Tylko
czekolada
Granita
z szampana i gruszek
W
każdym daniu czuło się troskę z jaką podchodzi się tu do
produktu. Widzimy wspaniałe połączenie tradycyjnej kuchni francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu.
Ważne jest wszystko: smak, wygląd, oprawa...czuje się tu pasję i zaangażowanie Szefa.
Ważne jest wszystko: smak, wygląd, oprawa...czuje się tu pasję i zaangażowanie Szefa.
Polecam.
W
Jesiennym Menu w Le Victoria Brasserie Moderne znajdują się
również:
Carpaccio
z wolno gotowanej piersi kaczki, oliwa z orzechów laskowych,
parmezan
Smażona
grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski
Custard
z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki
Meurette
Consommé
z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla
Smażony
łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii
Halibut,
cytrusowe Viennoise, jesienne warzywa
Filet
z dziczyzny, gruszka, brukselka, sos Poivrade
Stek
z 28-dniowej wołowiny, frytki,sos pieprzowo-serowy
Gicz
cielęca, piwo Noteckie ciemne, kopytka
Ozór
cielęcy, smardze, pilaw ryżowy
Kasztany,
jabłko, karmel
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz