- Sałata rzymska,
- małe pomidory,
- sól,
- pieprz,
- oliwa,
- cytryna,
- cukier
Sałatę
rzymską oczyścić z brzydkich liści, przeciąć wzdłuż na pół.
Oprószyć solą, pieprzem i posmarować oliwą.
Pomidory
umyć, osuszyć, przekroić na pół. Oprószyć solą, pieprzem,
posmarować oliwą.
Układać
na grillu przeciętą stroną do dołu a następnie odwracać na
drugą stronę.
Sałatę
grillować około 15 -20 minut – zależy od wielkości.
Pomidorki
grillować około 10 -15 minut. Powinny być „al dente”.
Zdjąć
z grilla i gorące skropić sokiem z cytryny, oprószyć cukrem, solą
i pieprzem, skropić oliwą.
wygląda cudownie! Nigdy nie próbowałam sałaty grillowanej i chyba powinnam żałować:)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie tak, szybko trzeba to nadrobić :)
UsuńAż mi ślinka cieknie, jak patrzę na te zdjęcia. Musiała być pyszna sałatka. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuń