- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżki masła,
- 2 figi,
- 5 kromek placka drożdżowego,
- 2 jajka.
Figi
pokroić w plasterki grubości 0,3- 0,4 cm.
Jajka
rozbełtać w misce, namoczyć w nich kromki placka.
Na
patelni rozpuścić cukier, dodać masło, zamieszać. Gotować aż
masło się rozpuści.
Ułożyć
figi na patelni, smażyć około 0,5 minuty, odwrócić.
Układać
na nich obtoczone w jajku kromki placka drożdżowego. Smażyć aż
się lekko zrumienią. Odwrócić, smażyć do zrumienienia.
W
razie potrzeby dodać łyżkę masła.
mmm... tarta robi wrażenie!
OdpowiedzUsuń:)
Usuńwyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńdzięki :) jest pyszne ;)
Usuń