- 400 g śledzi w oleju,
- 150 g cebuli,
- 150 g świeżego ogórka,
- 150 g czerwonej papryki,
- 3 ugotowane na twardo żółtka,
- pieprz,
- sos:
- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 3 łyżki oliwy
Płaty
śledzi wyjąć z oleju, osuszyć. Śledzie, cebule, ogórki,
paprykę, żółtka pokroić w drobną kostkę.
Składniki
sosu dokładnie wymieszać.
Połączyć
sałatkę z sosem, doprawić pieprzem.
Można również podać w małych papryczkach.
Można również podać w małych papryczkach.
Ostatnio mam niepohamowaną chcicę na śledzie, jem je 5 dzień z rzędu a tu jeszcze takie pyszności! :)
OdpowiedzUsuń:) polecam :)
Usuń