niedziela, 21 grudnia 2014

Sałatka śledziowa z papryką i ogórkiem

  • 400 g śledzi w oleju,
  • 150 g cebuli,
  • 150 g świeżego ogórka,
  • 150 g czerwonej papryki,
  • 3 ugotowane na twardo żółtka,
  • pieprz,
  • sos:
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • 3 łyżki oliwy
Płaty śledzi wyjąć z oleju, osuszyć. Śledzie, cebule, ogórki, paprykę, żółtka pokroić w drobną kostkę.
Składniki sosu dokładnie wymieszać.
Połączyć sałatkę z sosem, doprawić pieprzem. 
Można również podać w małych papryczkach.
 

2 komentarze:

  1. Ostatnio mam niepohamowaną chcicę na śledzie, jem je 5 dzień z rzędu a tu jeszcze takie pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń