W lutym przyjeżdża do warszawy Olivier Nasti , francuski szef kuchni posiadający 2 gwiazdki Michelin.
Szef
kuchni Olivier Nasti, Meilleur Ouvrier de France 2007.
Gotowanie
to jego pasja, którą rozwijał w czasie wielu lat praktyk u
renomowanych szefów kuchni w najlepszych restauracjach – u Jeana
Schillingera w Colmar, u Oliviera Roellingera w Cancale, a także u
rodziny Haeberlinów w restauracji Auberge de l’Ill w Illhaeusern.
Precyzja i przestrzeganie najwyższych standardów są jego znakami
rozpoznawczymi, w 2007 roku wystartował i zwyciężył w słynnym
konkursie Meilleur Ouvrier de France. Zdobyte wyróżnienie jest
potwierdzeniem jego determinacji, mistrzostwa wykonania, skłonności
do eksperymentowania i niezłomnego charakteru. Tytuł Meilleur
Ouvrier de France (najlepszy rzemieślnik Francji) oraz wszystkie
inne nagrody, jakie zdobył Olivier Nasti, dowodzą jego mistrzostwa
w wynajdywaniu niecodziennych technik kulinarnych. Talent ten, w
połączeniu z doskonałym poczuciem smaku, pozwala mu tworzyć w
kuchni prawdziwe dzieła sztuki.
Olivier
Nasti prowadzi odznaczoną 2 gwiazdkami Michelin restaurację LeChambard w Kaysersbergu w północno-wschodniej Francji. W 2007 r.
został uhonorowany prestiżowym tytułem Un des Meilleurs Ouvriers
de France.
Un
des Meilleurs Ouvriers de France Award (MOF - Jeden z najlepszych
rzemieślników Francji).
Jest
to prestiżowy konkurs dla profesjonalistów, organizowany we Francji
raz na cztery lata pod honorowym patronatem francuskiego Ministerstwa
Pracy oraz prezydenta kraju. Przyznawany w nim tytuł jest unikalny w
skali świata. Uczestnicy konkursu otrzymują produkty oraz limit
czasu, w którym muszą nie tylko stworzyć arcydzieło, ale wręcz
otrzeć się o doskonałość. Kapituła, w równej mierze co efekt
końcowy, ocenia także wybraną technikę, organizację pracy,
wykonanie, tempo, wiedzę specjalistyczną oraz poszanowanie prawideł
rzemiosła. Zwycięzca może dożywotnio posługiwać się zdobytym
tytułem Najlepszego rzemieślnika Francji, uzupełnionym o dziedzinę
i rok, w których został przyznany. Tytuł ten cieszy się dużym
prestiżem i uznaniem zarówno w oczach profesjonalistów, jak i
wśród francuzów.
LeVictoria Brasserie Moderne zaprasza na wykwintne 7-daniowe menu szefa
Oliviera Nasti stworzone we współpracy z szefem kuchni Le Victoria
Brasserie Moderne Maciejem Majewskim.
Każdy
z tych wielodaniowych tematycznych posiłków będzie pokazem sztuki
haute cuisine, rozkoszą dla podniebienia i ucztą dla zmysłów, a
przy tym niezapomnianą przygodą kulinarną przeżytą w gronie
przyjaciół lub rodziny.
Program6 lutego 2015 – PIĄTEK – Lunch dla krytyków kulinarnych i mediów
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
Godz.: 12:30
Lunch będzie złożony z siedmiu degustacyjnych dań oraz degustacji wina. Liczba gości:12 osób
6 lutego 2015 – PIĄTEK – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób
7 lutego 2015 – SOBOTA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 12:30
Liczba gości: 50 osób
7 lutego 2015 – SOBOTA – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób
8 lutego 2015 – NIEDZIELA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti 7-daniowe menu oraz degustacja wina Godz: 12:30
Liczba gości: 50 osób
Rezerwacji możecie dokonać osobiście, telefonicznie bądź poprzez poniższy e-mail:
Le VictoriaBrasserie Moderne – Sofitel Warsaw Victoria Ul. Królewska 11, 00-065 Warszawa
Tel: +48 22 657 83 82
Email: brasserie.moderne@sofitel.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz