-
Pimientos de Padrón,
- oliwa,
- sól
Pimientos
de Padrón - odmiana pieprzu pochodząca z Galicji w Hiszpanii. Z
okolic miejscowości Padron – stąd nazwa.
Popularna
w całej Hiszpanii, najczęściej podawana smażona.
Lekko
gorzka, łagodna... ale czasem trafi się ostra papryczka.
Papryczki
smażyć w rozgrzanej oliwie, najlepiej na żeliwnej patelni.Olej jest gotowy do smażenia, w chwili gdy wrzucony kawałek chleba nabierze złotego koloru w ciągu 15 sekund.
Smażyć
około 1 minuty.
Wyjmować
na ręcznik papierowy.
Oprószyć
solą.
Podawać
gdy są ciepłe :)
Pimientos
de Padrón ze sklepu Złoto Hiszpanii, Warszawa, Puławska 176/178.
Gdzie kupiłaś takie papryczki?
OdpowiedzUsuńZłoto Hiszpanii na Puławskiej
Usuń