Już
od 14 stycznia możemy delektować się daniami z nowej, zimowej
karty dań w Le
Victoria Brasserie Moderne, restauracji w Sofitel Warsaw
Victoria.
Miałam
przyjemność uczestniczyć w spotkaniu prezentującym nowe menu.
Zaprezentowane
zostały nam:
Łosoś,
dynia, cykoria, chrupiący ryż
Ostrygi
z kurczaka, risotto ziemniaczane, trufla
Filet jagnięcy confit,
topinambur, jarmuż
Pistacje, oliwa z oliwek, zielona herbata
Oprócz
prezentowanych dań, w menu znajdziemy:
lekko
wędzonego łososia bałtyckiego w stylu gravad lax z ikrą
z łososia,
filet
z sandacza z risotto z pęczaku, małżami i sosem grzybowym,
filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem,
filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem,
pierś
z kurczaka z rzepą i grzybami,
wolno
gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z
chrzanem,
kurczaka
po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami,
carpaccio
z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy
cytrynowej,
duszoną
łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi,
karmelowy
custard z solonym masłem.
W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów.
W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów.
Zachęcam
Państwa do wizyty w Le Victoria Brasserie Moderne,która otrzymała
prestiżową nagrodę w kategorii „Najlepsza Francuska Restauracja
w Warszawie
w
11. edycji nagród „Best of Warsaw 2014” przyznawanych przez
miesięcznik Warsaw Insider.
Życzę
smacznego.
zdjęcia Sofitel Warsaw Victoria
zdjęcia Sofitel Warsaw Victoria
Bardzo ciekawy post :)
OdpowiedzUsuń