wtorek, 20 stycznia 2015

Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne

Już od 14 stycznia możemy delektować się daniami z nowej, zimowej karty dań w Le Victoria Brasserie Moderne, restauracji w Sofitel Warsaw Victoria.
Menu, oparte jest na najlepszej jakości sezonowych produktach, pochodzących od sprawdzonych dostawców, przygotował Szef kuchni Maciej Majewski.

Miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu prezentującym nowe menu.
Zaprezentowane zostały nam:


Łosoś, dynia, cykoria, chrupiący ryż


Ostrygi z kurczaka, risotto ziemniaczane, trufla
 


Filet jagnięcy confit, topinambur, jarmuż


Pistacje, oliwa z oliwek, zielona herbata

Oprócz prezentowanych dań, w menu znajdziemy:
lekko wędzonego łososia bałtyckiego w stylu gravad lax z ikrą z łososia,
filet z sandacza z risotto z pęczaku, małżami i sosem grzybowym, 
filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem,
pierś z kurczaka z rzepą i grzybami,
wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem,


kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami,
carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej,
duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi,
karmelowy custard z solonym masłem. 
W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich tradycyjnych Parisienne i orzeźwiających sorbetów.
Zachęcam Państwa do wizyty w Le Victoria Brasserie Moderne,która otrzymała prestiżową nagrodę w kategorii „Najlepsza Francuska Restauracja w Warszawie w 11. edycji nagród „Best of Warsaw 2014” przyznawanych przez miesięcznik Warsaw Insider.
Życzę smacznego.
zdjęcia Sofitel Warsaw Victoria


1 komentarz: