- 6 nóg z kurczaka zagrodowego,
- 100 g masła,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- skórka otarta z 1 cytryny,
- 2 ząbki czosnku,
- sól (1/2 - 1 łyżeczki),
- 50 g masła,
- siano
Czosnek
rozgnieść. Natkę pietruszki niebyt drobno posiekać. Masło
rozgnieść z czosnkiem, natką, skórką cytrynową i solą.
Nogi
oczyścić, osuszyć, podważyć delikatnie skórę - w utworzone
kieszonki włożyć masło z ziołami, rozsmarować.
Formę
do pieczenia wyłożyć sianem, ułożyć na nim mięso. Na mięsie
położyć kawałki masła, przykryć folią.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut, następnie
odkryć i piec 20 -30 minut
Nogi
z kurczaka podałam z duszonymi jabłkami i opiekanymi ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz