Porcja na 1 osobę
- 150 – 200 g mięsa wołowego (polędwica, ligawa, rostbef, udziec),
- 1 duże żółtko ,
- 1 łyżeczka musztardy dijon,
- oliwa lub olej,
- sól,
- pieprz świeżo mielony,
- sok z cytryny,
- 1/2 cebuli,
- sardynka w oleju z puszki,
- 2 korniszony lub ogórek konserwowy,
- 1 łyżka grzybków w occie,
- 1 żółtko jajka przepiórczego,
Mięso
posiekać – nie mielić.
Mięso
wymieszać z żółtkiem, musztardą, 2 łyżkami oliwy.
Cebulę,
grzybki, ogórki posiekać.
Na
talerzu ułożyć mięso, na mięsie ułożyć surowe żółtko jajka
przepiórki. Obok ułożyć posiekaną cebulę, grzybki, ogórki i
sardynkę. Podać sok z cytryny, sól, pieprz.
Każdy
sam na talerzu doprawia mięso do smaku.
Wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuń:) dziękuję
Usuńomnionioniommmmm
OdpowiedzUsuń