poniedziałek, 2 marca 2015

Baltazar by Mondovino - wspólne gotowanie

W miniony weekend razem z Państwem Małgorzatą i Tomaszem Budytami, właścicielami restauracji Baltazar by Mondovino w Warszawie, zaprosiłam kilkoro, nie tylko blogerów do wspólnego gotowania.



Warsztaty prowadziło dwóch utalentowanych Szefów kuchni Jakub i Michał Budnikowie, którzy na co dzień gotują w Baltazar by Mondovino.
Tematem spotkania były techniki kulinarne. Jakub i Michał pokazali, jak w łatwy sposób, bez specjalnego, drogiego sprzętu można w domu przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy:

1) ceviche z sandacza kompresowane z cytrusami, musem avocado, kawiorem porzeczkowym, pianą morską


2) tatara z polędwicy wołowej podwędzany wiśnią, suszonymi pomidorami, rukolą, siemieniem lnianym i granitą z oliwy truflowej 


3) sorbet na ciekłym azocie z grysem owocowym.


W spotkaniu uczestniczyli Katarzyna Piecychna z Magazynu Wino, Sylwia z Kuchnia w formie, Patrycja z Powinowaci, Tomek z magiczny skladnik, oraz ja z królestwa garów.
Zdjęcia robił Olaf Kuziemka.
Przepisy i opisy wkrótce :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz