Warsztaty
prowadziło dwóch utalentowanych Szefów kuchni Jakub i Michał
Budnikowie, którzy na co dzień gotują w Baltazar
by Mondovino.
Tematem
spotkania były techniki kulinarne. Jakub i Michał pokazali, jak w
łatwy sposób, bez specjalnego, drogiego sprzętu można w domu
przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy:
1)
ceviche z sandacza kompresowane z cytrusami, musem avocado, kawiorem
porzeczkowym, pianą morską
2)
tatara z polędwicy wołowej podwędzany wiśnią, suszonymi
pomidorami, rukolą, siemieniem lnianym i granitą z oliwy truflowej
3) sorbet na ciekłym azocie z grysem owocowym.
W
spotkaniu uczestniczyli Katarzyna Piecychna z Magazynu Wino, Sylwia z Kuchnia w formie, Patrycja z Powinowaci, Tomek z magiczny skladnik, oraz ja z królestwa garów.
Zdjęcia
robił Olaf Kuziemka.
Przepisy
i opisy wkrótce :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz