Masło zmiksować z
jajkami, dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, krótko zmiksować.
Doprawić solą, pieprzem i chrzanem (ja dodałam około łyżeczki
chrzanu). Podawać do pieczywa, masło już niepotrzebne. Można
podać z rzodkiewkami.
naprawdę? Nadaje ono dobrą konsystencję paście. Tak przygotowaną pastą smarujemy pieczywo bez użycia masła, ponieważ masło już jest. No i nie wprowadzamy majonezu, który jednak zmienia smak i nadaje inną konsystencję. Polecam spróbować. Według "Kuchni Polskiej" do past dodaje się masło.
Najlepsza pasta z masłem a nie z majonezem 🙂 Muszę spróbować z czosnkiem niedźwiedzim, bo nawet nie myślałam wcześniej, żeby go dodać do pasty jajecznej
Po raz pierwszy spotykam się z pastą jajeczną na maśle...
OdpowiedzUsuńnaprawdę? Nadaje ono dobrą konsystencję paście. Tak przygotowaną pastą smarujemy pieczywo bez użycia masła, ponieważ masło już jest. No i nie wprowadzamy majonezu, który jednak zmienia smak i nadaje inną konsystencję. Polecam spróbować. Według "Kuchni Polskiej" do past dodaje się masło.
UsuńNajlepsza pasta z masłem a nie z majonezem 🙂 Muszę spróbować z czosnkiem niedźwiedzim, bo nawet nie myślałam wcześniej, żeby go dodać do pasty jajecznej
OdpowiedzUsuń