wtorek, 7 kwietnia 2015

Wiosna w Le Victoria Brasserie Moderne

Wiosna w kalendarzu już jest, za oknem... niekoniecznie..
Ale w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne już jest, a to za sprawą wiosennego menu przygotowanego przez Szefa kuchni Macieja Majewskiego.


Nowe menu, jak na wiosenne przystało jest lekkie, świeże, kolorowe. I jak to w Le Victoria Brasserie Moderne to finezyjne połączenie francuskiej kuchni z polskimi akcentami.
Niedawno miałam przyjemność spróbować kilku dań z nowej karty.


1.WIOSENNA NIÇOISE- zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing. Czyli sałatka nicejska według Macieja Majewskiego. A w niej żółtko w tempurze – wspaniałe, idealny tuńczyk, młody bób i groszek...


2. PROSIAK, SELER, DYMKA – schab z mlecznego prosiaka, puree z selera, smażona dymka, bób, sos z tymiankiem. Schab delikatny, nie przegotowany, w środku delikatnie różowy. Dobrze skomponowane danie.


3. BISZKOPT, CYTRYNA, BEZA – cytrynowy, odświeżający deser.
Wszystkie dania eleganckie, lekkie, dopracowane i co najważniejsze smaczne.

Jeżeli pozostałe dania są równie dobre, to na pewno warto odwiedzić Le Victoria Brasserie Moderne.


2 komentarze: