Ale
w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne już jest, a to za
sprawą wiosennego menu przygotowanego przez Szefa kuchni Macieja
Majewskiego.
Nowe
menu, jak na wiosenne przystało jest lekkie, świeże, kolorowe. I
jak to w Le Victoria Brasserie Moderne to finezyjne połączenie
francuskiej kuchni z polskimi akcentami.
Niedawno
miałam przyjemność spróbować kilku dań z nowej karty.
1.WIOSENNA
NIÇOISE- zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing. Czyli
sałatka nicejska według Macieja Majewskiego. A w niej żółtko w
tempurze – wspaniałe, idealny tuńczyk, młody bób i groszek...
2.
PROSIAK, SELER, DYMKA – schab z mlecznego prosiaka, puree z selera,
smażona dymka, bób, sos z tymiankiem. Schab delikatny, nie
przegotowany, w środku delikatnie różowy. Dobrze skomponowane
danie.
3.
BISZKOPT, CYTRYNA, BEZA – cytrynowy, odświeżający deser.
Wszystkie
dania eleganckie, lekkie, dopracowane i co najważniejsze smaczne.
Jeżeli
pozostałe dania są równie dobre, to na pewno warto odwiedzić Le
Victoria Brasserie Moderne.
Brzmi i wygląda nieźle :)
OdpowiedzUsuńi smakuje dobrze :)
Usuń