- 3 plastry żółtego sera (każdy około 150 g),
- 60 g pestek słonecznika,
- 60 g pestek dyni (dynia styryjska),
- 1 chili,
- 2 jajka,
- mąka do oprószenia*,
- sól,
Pestki
dyni i słonecznika oraz chili zmiksować.
Białka
ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, ubijając dodać żółtka.
Oprószyć
każdy plaster sera mąką, obtoczyć w jajku a następnie w
zmiksowanych pestkach.
Smażyć
na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron.
Usmażone
układać na ręczniku papierowym do odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Podałam
z pomidorami
smażonymi
*gdy oprószymy mąką na przykład ryżową, kukurydzianą, z amarantusa danie będzie bezglutenowe
zastawa z
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz