wtorek, 7 lipca 2015

Hotel Mercure Gdynia Centrum nie tylko na lato

12 czerwca, na zaproszenie Dyrektora Marka Przeorskiego, miałam przyjemność wziąć udział w wielkim otwarciu, po rebrandingu, Hotelu Mercure Gdynia Centrum, nowy hotel na mapie Gdyni..ale czy, aby na pewno taki nowy?


Nowa jest nazwa i wystrój, hotel przeszedł generalną odnowę: zmiana nazwy, logo, wystroju, karty dań, oraz co bardzo ważne – podejścia do gości hotelowych, którzy są tu oczywiście najważniejsi. 


Przebiegający etapami remont, który zaczął się w kwietniu ubiegłego roku, odmienił i odmłodził znany od lat, legendarny już hotel.
Tak jak wszystkie trójmiejskie hotele sieci Mercure, wystrój Mercure Gdynia Centrum nawiązuje do naszego pięknego Bałtyku.
W Gdyni są to żagle. 

 
Galę, którą uświetnił koncert Urszuli Dudziak i jej córki, Miki Urbaniak prowadziła Dorota Gardias.



Do przygotowania dań na uroczystość poproszeni zostali Szefowie kuchni nie tylko z Trójmiasta. Każdy z szefów przygotował swoją sekcję live cooking. Spotkałam tam, Szefa kuchni z hotelu Novotel Warszawa Airport Piotra Laseckiego, z którym miałam przyjemność już gotować. Przygotował on wspaniałą wołowinę Wellington. Można też było spróbować świeżo wędzonych ryb: halibuta i łososia.
Wybór dań, przekąsek, deserów... był nie do ogarnięcia, a jednak wszystko znikało :)


Zaprezentował się również Winestone – nowy koncept restauracyjny w hotelach Mercure. Serwowano szynkę parmeńską, toskańską finocchionę, oliwki, oliwy i wiele rodzajów serów, w tym sery kozie od  



 

Uroczystość zakończył teatr ognia.
Przy okazji pobytu w Hotelu Mercure Gdynia Centrum mieliśmy możliwość odwiedzenia wszystkich trzech hoteli sieci Mercure w Trójmieście. 
 

Najpierw zostaliśmy zaproszeni do Mercure Gdańsk Stare Miasto, dawny Heweliusz, gdzie obejrzeliśmy nowy wystrój hotelu, oraz zostaliśmy ugoszczeni lunchem.




Na kolację pojechaliśmy do Mercure Gdańsk Posejdon.


Ja miałam przyjemność spędzić w Gdyni cały weekend, poznać Szefa kuchni Tomasza Kaniewskiego, spróbować dań przygotowanych przez zespół …


Wakacje już.. Trójmiasto jest miejscem wakacyjnych wyjazdów... warto zatrzymać się w którymś hotelu sieci Mercure, lub wpaść na kieliszek wina i coś do niego...tym bardziej, że Hotel Mercure Gdynia Centrum i Mercure Gdańsk Posejdon są położone niedaleko plaż, Mercure Gdańsk Stare Miasto na obrzeżach zabytkowej Starówki.
Bardzo dziękuję za wspaniały weekend.

Dyrektorzy hoteli Mercure: Marek Przeorski (Gdynia), Sylwia Gadomska (Stare Miasto), Stanisław Wilgocki (Posejdon), Paweł Anders (Winestone).


Zapraszam na inne relacje z wydarzenia:
oraz


Zdjęcia moje i: Alicja Drzewiecka, Bernadeta Jarnot-Manecka, Ilona Klein-Tragier oraz dzięki uprzejmości Hotelu.

3 komentarze:

  1. Bardzo dziękuję za zaproszenie i cudowny weekend.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo dziękuję za mile spędzony czas i wspaniałe towarzystwo :)

      Usuń
  2. super wydarzenie!

    OdpowiedzUsuń