- 2 kajzerki,
- 1 czerwona papryka,
- 1 kulka mozzarelli (125 g),
- 2 czubate łyżeczki pesto,
- 4 połówki suszonych pomidorów,
- 1 łyżka oliwy z bazylią,
- 1 łyżka oliwy z chili,
- 3 łyżeczki kaparów,
Z
bułek ściąć wierzchy i wyjąć miąższ nie uszkadzając skórki.
Połowę miąższu wraz z pesto, suszonymi pomidorami, kaparami,
oliwą zmiksować. (Reszty miąższu nie wyrzucać tylko wysuszyć,
przyda się do kotletów mielonych, pasztetu….)
Paprykę
opalić na gazie, włożyć do torebki (zaparzy się i łatwiej
będzie zdjąć skórkę) i odstawić na 5 minut. Następnie obrać
ją ze skórki i wyjąć pestki.
Mozzarellę
pokroić w poprzek na 4 plastry.
Wnętrze
bułki wysmarować 1/4 masy, ułożyć 1/4 pokrojonej papryki, na tym
plastrem mozzarelli, 1/4 papryki, plaster mozzarelli, posmarować 1/4
masy i przykryć wierzchem bułki. Bułkę zawinąć
mocno folią.
Włożyć
do lodówki do zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz