- około 25 ostrych papryczek,
- 200 g sera feta,
- 400 ml oliwy,
- 4 ząbki czosnku,
- gałązka rozmarynu lub tymianku,
- 4 ziarna pieprzu czarnego,
- sól
Papryczki
umyć, osuszyć. Ściąć wierzchy, wydrążyć środki z pestkami.
Do
garnka wlać oliwę, obrane ząbki czosnku, rozmaryn
lub tymianek, szczyptę soli i pieprz. Podgrzać do temperatury 80
-100 stopni Celsjusza.
Włożyć
papryczki i gotować 1 – 1,5 minuty.
Wyjąć
papryczki, odstawić do ostygnięcia. Osuszyć.
Nadziewać
serem.
Ułożyć
w wyparzonym słoiku, zalać ostudzona oliwą.
Słoik
zamknąć i odstawić do lodówki na 2-3 dni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz