- 4 przepiórki,
- 2 cebule,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 liść laurowy,
- 2-3 jagody jałowca,
- 6 ziaren pieprzu czarnego,
- 4 ziarna ziela angielskiego,
- sól,
- 200 ml bulionu,
- tłuszcz do smażenia
Przepiórki
oczyścić, usunąć resztki piór, odciąć końcówki skrzydełek,
kuper i szyjkę. Umyć, osuszyć. Oprószyć solą.
Cebule
pokroić w półplasterki. Czosnek posiekać.
W
garnku z grubym dnem rozpuścić tłuszcz, włożyć cebulę,
przepiórki i podsmażyć ze wszystkich stron. Dodać czosnek, smażyć
jeszcze minutę. Wlać bulion, dodać rozgniecione jagody jałowca,
pieprz, ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. W
razie potrzeby dolać wodę lub bulion.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz