Miałam
ogromną przyjemność pracować, podczas wczorajszej gali
przewodnika Gault&Millau Polska, z Szefem Roku Gault&Millau 2016 Pawłem
Oszczykiem.
Było
to dla mnie nowe i bardzo ciekawe doświadczenie. Kolacja na 500 osób
i do wydania 6 dań.
Kolacje
przygotowało sześciu wspaniałych szefów kuchni:
sum
wędzony/ kwaszone jabłko/ beza grzybowa/ karmelizowana cebula
ucho
świńskie/ wątroba/ trawa żubrowa/ estragon
wędzony
pstrąg/ pietruszka/ mirabelka
biały
barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko
przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami
dorsz
w popiele/ soubise/ kalafior/ gruszka/ vermouth
kaczka
z grilla/ płaskurka/ śmietana/ czarny bez
czekoladowo-kawowe
gateaux/ lody czekoladowo-makowe/ czarny ryż/ garam masala/
tostowany czarny chleb na zakwasie/ koniak/ owoc czarnego bzu z
nalewki Zbigniewa Sierszuły
Zdjęcia
od kuchni, może nie najlepszej jakości, ale robione w tak zwanym
biegu... :)
szef
wszystkich szefów Gault&Millau, Come de Chérisey i Paweł
Oszczyk Szef Roku 2016
Najlepsi
według Gault&Millau
Polska:
Młody
Talent Gault&Millau 2016: Adrian Klonowski, Metamorfoza, Gdańsk
Szef
Jutra Gault&Millau 2016: Michał Bryś, L'enfant Terrible,
Warszawa
Kobieta
Szef Gault&Millau 2016: Justyna Słupska Kartaczowska, Acquario,
Wrocław
Szef
Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2016: Michał Kuter, A Nóż
Widelec, Poznań
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz