- 2 steki z antrykotu,
- oliwa,
- 4 łyżki musztardy francuskiej,
- 1 łyżka miodu,
- sok z 1/2 cytryny,
- gałązka rozmarynu,
- 3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- 4 łyżki masła,
Mięso
posmarować oliwą i odstawić. Pamiętajmy aby mięso wyjąć z
lodówki, co najmniej godzinę przez grillowaniem.
Musztardę,
miód, sok z cytryny i pieprz, wymieszać. Na patelni rozgrzać
masło, dodać pokrojony w plasterki czosnek, listki rozmarynu, przesmażyć.
Dodać musztardę z przyprawami i zagotować. W razie potrzeby
doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny...
Mięso
położyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować 3 minuty,
odwrócić i grillować kolejne 2 minuty.
Mięso przełożyć na talerz, polać sosem i odstawić na 5 minut.
Oprószyć solą.
Mięso przełożyć na talerz, polać sosem i odstawić na 5 minut.
Oprószyć solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz