Pierś kurczaka pieczona w soku pomarańczowym, pieczona bez dodatku tłuszczu.
- 4 piersi kurczaka,
- skórka otarta z 1 pomarańczy,
- 150 ml soku z pomarańczy,
- 1 cm kawałek świeżego imbiru,
- 3 gałązki tymianku,
- sól,
- torebka foliowa do pieczenia,
Z
piersi kurczaka zdjąć skórkę, oprószyć solą.
Zetrzeć
imbir, wymieszać ze skórką pomarańczową i sokiem z pomarańczy.
Do
torebki do pieczenia wlać sok z pomarańczy, włożyć gałązki tymianku, piersi
kurczaka, zamknąć torebkę i porządnie zamieszać (mięso musi
być całe „wytytłane” w soku).
Torebkę
ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni
na około godzinę (60 - 70 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz