- 4 płaty śledzia (u mnie matiasy),
- 1 koper włoski,
- 2 średnie cebule,
- sok z 2 cytryn,
- 2 – 2,5 łyżki miodu,
- olej (u mnie rydzowy),
- 1 pomarańcza.
Koper
włoski pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić w piórka
(wzdłuż na pół, a następnie w plasterki wzdłuż).
Zagotować
sok z cytryny z miodem, włożyć koper, zagotować. Gotować 3
minuty. Wyjąć, osączyć. Następnie włożyć cebulę i gotować 2
– 3 minuty. Wyjąć, osączyć. Połączyć cebulę z koprem.
Ułożyć
koper z cebulą, na nim ułożyć pokrojonego w dzwonka śledzia.
Przybrać cząstkami pomarańczy, polać olejem.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz