- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- 1 puszka sardynek wędzonych,
- sok z cytryny,
- ostra papryczka,
- sól,
- pieprz,
- natka kolendry,
Wyjąć
sardynki z puszki, rozgnieść. Oliwy nie wylewać.
Papryczkę
posiekać.
Jajka
obrać ze skorupek, przeciąć
wzdłuż na połowy.
Wyjąć
żółtka.
Rozetrzeć.
Dodać do nich sardynki, wymieszać.
Doprawić
do smaku posiekaną ostrą papryczką, sokiem z cytryny, posiekaną
kolendrą, solą i pieprzem.
Po
trochę wlewać oliwę z sardynek, do otrzymania pożądanej
konsystencji.
Spody
białek lekko ściąć, aby równo stały i nie przewracały się.
Napełnić połówki białek masą z żółtek.
czekoladowa kura od Master Martini
zastawa z
czekoladowa kura od Master Martini
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz