środa, 27 kwietnia 2016

Pierś kurczaka z suszonymi pomidorami sous vide



Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki próżniowej komorowej, tylko bezkomorową - bardziej jest to "odsysarka".... Ale potrawy z tego zestawu wychodzą naprawdę dobre, warte polecenia. Jak na warunki domowe, nie trzeba nic więcej.
Dania z sous vide są bardzo smaczne, delikatne. Polecam również osobom na różnego rodzaju dietach: bez tłuszczu, bez smażenia....
Z piersi kurczaka zdjąć skórę, włożyć do torebki do zamykania próżniowego. Dodać pomidory suszone.
Zamknąć próżniowo.
Gotować 25 minut w temperaturze 66 stopni.


Po wyjęciu z torebki można podsmażyć na maśle.
Podałam z pureeziemniaczanym z groszkiem oraz groszkiem z trawącytrynową.


zastawa z 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz