- 2 piersi kurczaka,
- 6 połówek pomidorów suszonych,
Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki próżniowej komorowej, tylko bezkomorową - bardziej jest to "odsysarka".... Ale potrawy z tego zestawu wychodzą naprawdę dobre, warte polecenia. Jak na warunki domowe, nie trzeba nic więcej.
Dania z sous vide są bardzo smaczne, delikatne. Polecam również osobom na różnego rodzaju dietach: bez tłuszczu, bez smażenia....
Z piersi kurczaka zdjąć skórę, włożyć do torebki do zamykania próżniowego. Dodać pomidory suszone.
Dania z sous vide są bardzo smaczne, delikatne. Polecam również osobom na różnego rodzaju dietach: bez tłuszczu, bez smażenia....
Z piersi kurczaka zdjąć skórę, włożyć do torebki do zamykania próżniowego. Dodać pomidory suszone.
Zamknąć
próżniowo.
Gotować
25 minut w temperaturze 66 stopni.
Po
wyjęciu z torebki można podsmażyć na maśle.
Podałam z pureeziemniaczanym z groszkiem oraz groszkiem z trawącytrynową.
Podałam z pureeziemniaczanym z groszkiem oraz groszkiem z trawącytrynową.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz