- 1 kg schabu z dzika,
- 6 łyżek octu jałowcowo sosnowego*,
- 1/2 łyżki miodu spadziowego,
- siano
Schab
oczyścić z błon.
Ocet
wymieszać z miodem.
Mięso
włożyć do naczynia, polać octem. Odstawić na 12 godzin. Co jakiś
czas obracać mięso.
W
naczyniu do zapiekania ułożyć siano, położyć na nim osuszony
schab i przykryć sianem.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 70 -80 stopni i piec 1-1,5 godziny. **
Mięso
wyjąć z piekarnika, podpalić siano, gdy się rozpali należy
przykryć pokrywką i odstawić na 10 minut.
Mięso
wyjąć, oczyścić z siana.
Podałam
z puree ziemniaczanym z orzechami włoskimi i z pietruszką
karmelizowaną w miodzie spadziowym.
*ocet
„ekologia spod
strzechy”
**Długość
pieczenia zależy od grubości schabu oraz temperatury w piekarniku.
Pamiętajmy, że każdy piekarnik inaczej grzeje...
Ja
wkładam termometr (w środek mięsa) i wyjmuję mięso, gdy osiągnie
temperaturę 66 stopni w środku.
Do yyou mind if I quote a couple of your posrs as long as I
OdpowiedzUsuńprovide credit and sources back to your website?
My blog iss in the exact same niche as yours and my visitors would truly benefitt from some of tthe
informastion you provide here. Please let me know if this okayy with you.
Thanks!
Of course :) just give link, and everything will be perfect :) I enjoy hear someone wanna share my blog
UsuńYou made some good points there. I looked onn the internet for additional inforemation about thee issue and found most
OdpowiedzUsuńpeople will go along with your views on this web site.
thank you :)
Usuń