- 150 g tuńczyka,
- 1 średnia nektarynka,
- 3-4 cząstki pomarańczy,
- 6 jeżyn,
- kilka listków kolendry,
- sól
- marynata:
- sok z 1/2 cytryny,
- sok z 1/2 pomarańczy,
Wymieszać
sok z pomarańczy i cytryny.
Tuńczyka
pokroić w cienkie plasterki, włożyć do miski, polać sokiem z
cytrusów, wymieszać, odstawić.
Nektarynkę
obrać, pokroić w małą kostkę.
Cząstki
pomarańczy, obrać z błonki, pokroić w poprzek w plasterki.
Jeżyny
przekroić na pół.
Wszystkie
składniki ułożyć na talerzu, oprószyć solą.
zastawa z
Wygląda i brzmi smakowicie ale miałabym obawy to zjeść ;)
OdpowiedzUsuńDlaczego? Przecież to tuńczyk :)
UsuńJestem przyzwyczajona do carpaccio z surowych składników. Mnie przepis gra :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
cieszę się :) i polecam :) serdecznie pozdrawiam
Usuń