- 100 g boczku wędzonego surowego,
- pęczek białych szparagów,
- 5 jajek,
- masło,
- szczypiorek,
- sól,
-
cukier
Szparagi
umyć, obrać, odłamać końce. Włożyć do wrzącej lekko osolonej
i ocukrzonej wody. Gotować około 3-4 minut – mają być al dente.
Wyjąć
i pokroić w kawałki długości około 2 cm.
Jajka
rozbić, oddzielić białka od żółtek.
Rozbełtać
białka, wymieszać ze szparagami.
Boczek
pokroić w plasterki a następnie w kostkę. Na patelni rozgrzać
masło, dodać boczek i smażyć aż się zrumieni.
Na
patelnię wylać białka ze szparagami, mieszać. Gdy białko lekko
się zetnie dodać rozbełtane żółtka.
Lekko
zamieszać.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz