- Dorada,
- oliwa,
- 4 oliwki,
- 4 pomidorki koktajlowe,
- ostra papryczka,
- 100 ml białego wina wytrawnego,
- pieprz,
- sól,
- natka kolendry
Jakiś
czas temu miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu z rybą z
Nort Fisch.
Podczas spotkania, pod okiem szefa kuchni Wiktora Żybuli
przygotowaliśmy doradę z patelni.
Przepis
bardzo prosty, szybki w przygotowaniu i smaczny.
Rybę
oczyść, umyć.
Na
patelnię wlać oliwę, rozgrzać, położyć rybę. Oprószyć
pieprzem i solą.
Dodać
przekrojone na pół oliwki i pomidorki, kilka plasterków ostrej
papryczki. Przykryć. Zagotować.
Wlać wino, zagotować, przykryć i
dusić około 10- 15 minut, w zależności od wielkości ryby.
W
razie potrzeby dolać trochę wody.
Aby
sprawdzić czy ryba jest upieczona należy metalowym szpikulcem ją
nakłuć. Jeżeli szpikulec wyjęty po 10 sekundach będzie ciepły
oznacza, że ryba jest gotowa.
Przed
podaniem rybę posypać kolendrą.
Podać
z grzankami.
Podczas
spotkania, odbyły się również mini warsztaty ze stylizacji i
fotografii potraw.
North
Fish sieć restauracji specjalizujących się w rybach i owocach
morza.
North
Fish na polskim rynku, obecna jest od 2002 roku.
Restauracje North Fish oferują swoim Klientom najlepsze dania z ryb i owoców morza. Produkty North Fish są zawsze przygotowane z naturalnych składników i przy użyciu najnowszych dostępnych technologii. Gwarancją najwyższej jakości dań jest odpowiedni dobór dostawców. Produkty pochodzą z ekologicznie czystych regionów. W całej Polsce działa ponad 30 restauracji.
Restauracje North Fish oferują swoim Klientom najlepsze dania z ryb i owoców morza. Produkty North Fish są zawsze przygotowane z naturalnych składników i przy użyciu najnowszych dostępnych technologii. Gwarancją najwyższej jakości dań jest odpowiedni dobór dostawców. Produkty pochodzą z ekologicznie czystych regionów. W całej Polsce działa ponad 30 restauracji.
Pierwszy
lokal powstał w Kielcach. Bary North Fish otwierane są w
największych miastach Polski, zarówno w centrach handlowo
rozrywkowych, jak i przy głównych ulicach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz