środa, 24 sierpnia 2016

Sałatka z grillowanych warzyw



Sałatka do grilla, do dań z grilla najlepsza jest oczywiście z grillowanych warzyw.

  • papryka,
  • cukinia,
  • kukurydza,
  • sałata rzymska,
  • oliwa,
  • sos:
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 1 łyżka musztardy francuskiej,
  • 1 łyżka miodu,
  • sól,
  • oliwa
Sos: sok z cytryny, musztardę i miód dokładnie wymieszać. Wymieszać z 4 - 5 łyżkami oliwy. Doprawić do smaku solą.
Warzywa umyć.
Paprykę oczyścić z pestek, pokroić na spore kawałki.
Cukinię pokroić w grube plastry.
Sałatę przekroić wzdłuż na ćwiartki.
Warzywa skropić oliwą.
Ułożyć na rozgrzanym ruszcie.
Grillować z każdej strony do zrumienienia.
Gotowe zdjąć z grilla.
Kukurydzę pokroić na plastry.
Warzywa ułożyć na talerzu i polać sosem.


Sałatkę podawać do grillowanych mięs.

Podałam z grillowana łatą, czyli bavette.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz