Sałatka
do grilla, do dań z grilla najlepsza jest oczywiście z
grillowanych warzyw.
- papryka,
- cukinia,
- kukurydza,
- sałata rzymska,
- oliwa,
- sos:
- sok z 1/2 cytryny,
- 1 łyżka musztardy francuskiej,
- 1 łyżka miodu,
- sól,
- oliwa
Sos:
sok z cytryny, musztardę i miód dokładnie wymieszać. Wymieszać z
4 - 5 łyżkami oliwy. Doprawić do smaku solą.
Warzywa
umyć.
Paprykę
oczyścić z pestek, pokroić na spore kawałki.
Cukinię
pokroić w grube plastry.
Sałatę
przekroić wzdłuż na ćwiartki.
Warzywa
skropić oliwą.
Ułożyć
na rozgrzanym ruszcie.
Grillować
z każdej strony do zrumienienia.
Gotowe
zdjąć z grilla.
Kukurydzę pokroić na plastry.
Warzywa ułożyć na talerzu i polać sosem.
Sałatkę
podawać do grillowanych mięs.
Podałam
z grillowana łatą, czyli bavette.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz