Figi mają bardzo delikatną skórkę, dlatego też przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę.
Figi
umyć, osuszyć, odciąć końcówki. Ponacinać od ogonka na cztery
nie docinając do końca.
Figę
owinąć szynką, spiąć wykałaczką.
Do
środka włożyć ser, polać octem i posypać pokrojonym orzechem.
Ułożyć
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13 minut.
Proporcje na 1 figę:
- 1 figa,
- 1 łyżeczka sera gorgonzola,
- 1 łyżeczka octu winnego (u mnie malinowy),
- 1 - 2 plasterki boczku wędzonego surowego*,
- 1 połówka orzecha włoskiego
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz