Kotlety
mielone można urozmaicić, dodając do środka kaszę. Proponuję
kotlety mielone z kaszą owsianą.
- 1 kg łopatki wieprzowej,
- 200 g kaszy owsianej,
- 2 cebule,
- ząbek czosnku,
- 100 g musztardy francuskiej,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- bułka tarta,
tłuszcz
do smażenia (najlepiej smalec, tłuszcz gęsi),
Kaszę
ugotować według przepisu na opakowaniu.
Cebule
pokroić w kostkę. Czosnek posiekać.
Cebulę,
z dodatkiem szczypty soli, poddusić na tłuszczu.
Mięso
zemleć.
Do
mięsa dodać kaszę, cebulę, musztardę, jajka i wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Formować
kotlety, obtaczać w bułce tartej.
Smażyć
na rumiano z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz