Zapiekane
daktyle będą idealnym daniem na różnego rodzaju imprezach. Są
wspaniałym uzupełnieniem zimnego bufetu. Małe pełne smaku
przekąski.
- daktyle,
- ser wędzony,
- cienkie plastry boczku wędzonego surowego,
Z
daktyli wyjąć pestki. Na ich miejsce włożyć pokrojony, w
odpowiedniej wielkości ser wędzony. Całość zawinąć boczkiem.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do
piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
zastawa z
Jakiego wędzonego sera użyła pani? Ser serowi nierówny . Agata.
OdpowiedzUsuńtwardy ser wędzony z mleka krowiego - musimy dobrać taki, który nam smakuje, raczej nie łagodny - może być na przykład zamojski. serdecznie pozdrawiam
Usuńuwielbiam owoce w boczku. Zawsze robiłam je na grillu, ale tutaj strach, że ser wypłynie więc chyba faktycznie trzeba będzie użyć piekarnika. Już mi ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńlepiej w piekarniku, chyba że na tacce na grillu :) pozdrawiam :)
Usuń