- morele,
- czekolada gorzka lub deserowa,
- szynka dojrzewająca*
Morele powinny być
twarde, ale już prawie dojrzałe.
Morele przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć pestki.
Morele przeciąć wzdłuż na pół, wyjąć pestki.
Czekoladę
zetrzeć na tarce.
W miejsce pestki ułożyć czekoladę.
Plasterki
szynki przeciąć wzdłuż na pół.
Zawinąć
morelę w półplasterek szynki.
Ułożyć
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni na 8 minut.
*
na jedną morelę liczymy jeden plasterek szynki
zastawa z
pyszny pomysł! idealna przekąska na ciepło :)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
Usuńbaardzo fajny pomysł. muszę spróbować, póki morele w ogrodzie jeszcze się trzymają
OdpowiedzUsuńdziękuję :) polecam :)
UsuńTaka trochę przekąska halloweenowa :) ja to bym w ogóle zanurzył to w roztopionej czekoladzie zamiast delikatnie posypać
OdpowiedzUsuńczyli takie fondue owocowe :) jak najbardziej, morele z czekoladą są pyszne
Usuń