... No dobrze, pomiędzy pierwszą a ostatnią restauracją było kilka innych. Niby we wszystkich tapas, we wszystkich sięganie do tradycji, a w każdej było inaczej. Te same dania, ale inaczej podane.
Ale
na pewno we wszystkich było smacznie.
Restauracja
należy do sieci hoteli i restauracji, którą stworzył ksiądz Don
Luis de Lezama. W restauracjach zatrudniani są młodzi ludzie,
którzy nie mieli życia usłanego różami, częściej potykali się, upadali. Don Luis wyciągnął do nich rękę, pamiętając iż należy „nie dawać ryby, ale uczyć łowić”.
którzy nie mieli życia usłanego różami, częściej potykali się, upadali. Don Luis wyciągnął do nich rękę, pamiętając iż należy „nie dawać ryby, ale uczyć łowić”.
W
1992 roku powstała Szkoła Hotelarstwa w Sewilli, specjalizująca
się w zarządzaniu hotelami, kuchni i gastronomii. EURHODIP
(Stowarzyszenie Szkół Gościnnych Europejskiej Wspólnoty
Gospodarczej) uznało go za najlepszą Szkołę Europejską w roku
2000.
ogony
wołowe duszone z warzywami i z ryżem,
Gourmet Experience w El Corte Ingles – krajowa sieć centrów handlowych. W swojej ofercie posiadają jedne z najlepszych hiszpańskich i światowych produktów.
Gourmet
Experience to restauracja znajdująca się na najwyższym piętrze El
Corte Ingles, z tarasem i pięknym widokiem na Sewillę.
I tu podano nam klasyczne, proste tapas.
I tu podano nam klasyczne, proste tapas.
Wybór
serów
W
większości barów, restauracji jako czekadełko podawany jest wybór
pieczywa i wspaniałe oliwy. W Andaluzji znajduje się około 60%
gajów oliwnych.
Do
Sewilli dowiózł nas Ryanair, który niedawno uruchomił połączenie
między Warszawą i Sevillą.
*Świnia
iberyjska ma ciemną skórę oraz ciemne racice. Cechą genetyczną
tej rasy jest umiejętność odkładania tłuszczu
w tkance mięśniowej, co jest kluczem do jej wspaniałego
niepowtarzalnego smaku. Ich dieta zawiera głównie żołędzie
uzupełniane trawami, dzikimi jagodami oraz roślinami strączkowymi.
Zazwyczaj zjadają one od 6 do 10 kilogramów żołędzi na dobę,
oraz koło 3 kilogramy trawy. Specyficzne, bardzo odżywcze jedzenie
oraz wolny wybieg powoduje że spalają zbędną masę, mięso ma
inną budowę, strukturę i smak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz