czwartek, 15 lutego 2018

Pasta z jajek z sardynkami i kaparami



Do przygotowania pasty użyłam masło, dzięki czemu otrzymujemy lepszą, maślaną konsystencję pasty i nie musimy już smarować pieczywa masłem.

  • 5 jajek,
  • 2 łyżki masła,
  • puszka sardynek w oliwie,
  • 2 – 3 łyżki kaparów,
  • 60 g masła,
  • papryczki chili lub piri piri ( u mnie 4 piri piri),
  • sok z cytryny,
  • pieprz świeżo zmielony,

Ugotowane na twardo jajka obrać.
Jajka, sardynki wraz z oliwą, kapary, piri piri i masło zmiksować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem.



Pastę można użyć do kanapek tortowych


deska od Deski Deseczki TM
zastawa z 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz