Przygotowując
pastę, rybę należy zemleć w maszynce do mięsa. Mieląc rybę
„unieszkodliwiamy” ości. Zmiksowanie w malakserze na daje nam
gwarancji, że pozbędziemy ości.
Do
przygotowania pasty użyłam masło, dzięki czemu otrzymujemy
lepszą, maślaną jej konsystencję i nie musimy już smarować
pieczywa masłem.
Rybę
i żółtka zemleć w maszynce do mięsa.
Następnie
dokładnie wymieszać z masłem (ja to robię w malakserze).
Doprawić
do smaku sokiem z cytryny i musztardą
Pastę
można użyć do kanapek tortowych.
- 200 g obranej ze skóry i z ości makreli,
- 60 g miękkiego masła,
- 2 żółtka z jajek ugotowanych na twardo,
- 2 – 3 łyżeczki musztardy (u mnie sarepska),
- sok z cytryny,
zastawa z
Pysznie wygląda ta pasta. Kradnę przepis :)
OdpowiedzUsuńbardzo proszę :) wręcz zachęcam :)
Usuńz musztardą jeszcze nie robiłam. brzmi smakowicie :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń