Bardzo
łatwy i szybki w przygotowaniu deser. Pianka z mango, ptasie
mleczko o smaku mango.
Pulpę
mango można kupić gotową w puszce. Jednak należy zwrócić uwagę
na ilość cukru, im mniej tym lepiej.
Ponieważ
w pulpie/przecierze jest cukier, nie trzeba już go dodawać, no
chyba że ktoś lubi bardziej słodkie desery.
Ja
wyłożyłam dno formy herbatnikami, można ten etap pominąć.
- 600 ml przecieru z mango,
- 20 g żelatyny,
- 400 ml mleka skondensowanego,
- herbatniki maślane
Pulpę
wlać do garnka, zagotować, rozpuścić w niej żelatynę (do
miseczki włożyć żelatynę, wlać trochę gorącego przecieru,
zamieszać, następnie wlać więcej pulpy, wymieszać i przelać do
garnka, wymieszać). Odstawić do ostudzenia.
Przelać do dużej!!! (masa zwiększa objętość) miski i ubić ją, a następnie dodawać mleko dalej ubijając.
Przelać do dużej!!! (masa zwiększa objętość) miski i ubić ją, a następnie dodawać mleko dalej ubijając.
Formę
wyłożyć folią spożywczą.
Dno
formy można wyłożyć herbatnikami.
Wyłożyć
masę do formy.
Odstawić
do zastygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz