Jajka
faszerowane kawiorem, przygotowałam z kawiorem z dorsza, ale
może być użyty inny kawior.
Kawior
(solona ikra ryb), produkowany jest z ikry większości ryb.
Najdroższy
jest tak zwany prawdziwy kawior, czyli kawior z ryb jesiotrowatych –
bieługi, jesiotra perskiego, rosyjskiego i siewrugi.
Natomiast
kawior z dorszowatych jest tak zwanym kawiorem norweskim.
- 70 g kawioru z dorsza,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 3 – 4 płaskie łyżki majonezu,
Jajka
obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka.
Żółtka
włożyć do miski, rozgnieść widelcem.
Dodać
kawior, koperek i majonez, wymieszać.
Napełnić
farszem połówki białek.
Ułożyć
na talerzu, przybrać według uznania.
czekoladowa dekoracja świąteczna - jajko w gniazdku - Barbara Decor by Barbara Luijckx
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz