- 2 porcje makaronu (u mnie castellane, może być inny),
- 1 cebula,
- 50 g grzybów suszonych,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 płaska łyżka świeżego tymianku,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- sól,
- cukier,
- sok z cytryny,
- świeżo starty parmezan,
Cebulę
pokroić w cienkie półplasterki.
Czosnek
posiekać.
Cebulę
z czosnkiem podsmażyć na oleju z masłem, dodając szczyptę soli i
cukru.
Dodać
pokruszone grzyby i tymianek. Wlać 100 ml wody.
Dusić
aż grzyby będą miękkie, w razie potrzeby dolać trochę wody.
Doprawić
do smaku solą, sokiem cytrynowym (kilka kropel) i cukrem (szczypta,
dwie).
Makaron
ugotować według przepisu na opakowaniu.
Odcedzić.
Przełożyć do grzybów. Wymieszać na patelni.
Przed
podanie posypać parmezanem.
zastawa z
Musi być 😋 pyszny. Pozdrawiam serdecznie 😘
OdpowiedzUsuńto fakt, dobry jest :) serdecznie pozdrawiam :)
Usuń