Prosta
w przygotowaniu, pyszna i pasująca do większości dań z grilla - bułka z masłem ziołowym.
Można ją przygotować w piekarniku lub na grillu.
- półbagietka,
- łyżka siekanej pietruszki,
- ząbek czosnku,
- sól,
- 100 g miękkiego masła,
Masło
dokładnie wymieszać z roztartym czosnkiem, natką pietruszki.
Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem.
Półbagietkę
ponacinać w poprzek co około 1-1,5cm, nie docinając do końca.
Masło
wkładać, lekko rozsmarowując, w nacięcia, uważając aby nie
rozerwać bułki.
Zawinąć
w folię – kiedyś zawijałam w folię aluminiową, a teraz
odkryłam folię z papierem do pieczenia Jan
Niezbędny* – podwijając końce tak, aby pakuneczek się nie
rozwinął.
Grillować
około 10 -15 minut – zależy od temperatury grilla – co jakiś
czas odwracając, aby bułka przypiekła się z góry i dołu.
*to
nie jest reklama sponsorowana, po prostu jestem zadowolona z produktu
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz