Najłatwiej,
najprościej i najszybciej jest wrzucić kiełbasę czy kaszankę na
grilla. Proponuję zawinąć kiełbasę/kaszankę w liście chrzanu.
- Kiełbasa, kaszanka lub ser solankowy,
- liście chrzanu,
Kiełbasę
ponacinać w poprzek i zawinąć w umyte/oczyszczone liście
chrzanu.
Ułożyć na tacce grillowej lub z boku ogniska, w popiele.
Najlepiej na początku grillować pod przykryciem, później dopiec
bez pokrywy.
Grillować
aż liście się troszkę przypalą.
W
ten sam sposób można grillować ser, najlepiej solankowy.
Warto
spróbować.
Ja
grillowałam na grillu COBB,
dzięki czemu mogliśmy ustawić grilla na stole i w miłym
towarzystwie, bez wstawania ( w celu sprawdzania, doglądania grilla)
spędzić czas w oczekiwaniu na kiełbasę i ser w aromacie chrzanu.
I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts on this
OdpowiedzUsuńkind of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this website.
Studying this info So i am satisfied to convey that I've
a very good uncanny feeling I found out just
what I needed. I so much certainly will make certain to don't disregard
this web site and provides it a glance on a continuing basis.
Od miesiąca mieszkam na Podlasiu, a jako poszukiwacz smaków znalazłem producenta wędlin... niesamowitych! Z samego mięsa, wędzonych dymem; formy parzono-pieczone... łopatka boczek mają smak dobrych domowych; a kaszanka jest z kaszy gryczanej, mięsa z łebka i wątroby z prawdziwą krwią. To jest niesamowite
OdpowiedzUsuńoj, jest tam parę takich miejsc...
Usuń