Pieczarki
faszerowane mięsem to danie, które z powodzeniem możemy
przygotować będąc na działce czy wyjeździe. Oczywiscie trzeba
mieć dostęp do grilla.
Mięso
mielone można kupić w sklepie – tak, są sklepy, w których mięso
mielone jest na życzenie!
Pieczarki
należy grilować na tacce i pod przykryciem. Jeżeli nie mamy grilla
z pokrywą, można przykryć grzyby folią aluminiową.
- 10 dużych, ładnych pieczarek,
- 250 mięsa wieprzowego mielonego (łopatka),
- 3 ząbki czosnku,
- sól,
- chili w proszku lub ostra papryka,
Czosnek
rozgnieść.
Pieczarki
oczyścić, nie obierać.
Wyrwać
nóżki, które posiekać i wymieszać z czosnkiem, oraz mięsem.
Wypełnić pieczarki farszem.
Grillować
na tacce i pod przykryciem.
Grillowałam
na grillu COBB.
Bardzo fajny przepis. Faszerowanych pieczarek jeszcze nie próbowałem.
OdpowiedzUsuńdziękuję :) i polecam :)
Usuń