Przepis
na bardzo łatwy i szybki jabłecznik.
- 5 jajek,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 250 g mąki pszennej,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 kg jabłek.
Jabłka
obrać, przekroić na ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne. Ćwiartki
pokroić w plasterki.
Mąkę
pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, cynamonem i proszkiem do
pieczenia.
Jajka
ubić z cukrem na pulchną masę.
Masę
wyłożyć na mąkę, delikatnie wymieszać.
Połaczyć z jabłkami.
Połaczyć z jabłkami.
Przełożyć
do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do
piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 30 minut.
Przed
podaniem posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz