Już
za chwilę, w dniach19 - 20 października 2018 r. w Reducie Banku
Polskiego przy ul. Bielańskiej 10 odbędzie się Festiwal
Wódki i Zakąski. Będzie to już druga edycja Festiwalu.
Podczas
Festiwalu będzie można spróbować ponad 200 gatunków/rodzajów
wódek, nalewek, miodów pitnych.
Poza
degustacjami przewidziano wiele atrakcji – show barmańskich
mistrzów świata, specjalną wystawę Muzeum Wódki na 100-lecie
Niepodległości, targ zakąsek, warsztaty kulinarne, a także strefę
edukacji, w ramach której odbędzie się premierowa prezentacja
najnowszej powieści Grzegorza Kalinowskiego, warsztaty kulinarne z
Robertem Sową oraz prelekcje gwiazd światowej sceny koktajlowej.
Zwieńczeniem Festiwalu będzie „Kolacja Mistrzów” z Bartoszem
Węglarczykiem i jego gośćmi.
Zakąski
przygotują szefowie kuchni z:
DOM
WÓDKI - Elixir Restaurant & Vodka Atelier,
Czerwony
Wieprz,
Folk
Gospoda oraz Hotel
Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.
Podczas
konferencji prasowej mieliśmy możliwość spróbowania zakąsek,
które będą prezentowane podczas Festiwalu.
Podziwialiśmy
również Flair Show mistrzów świata.
Pomysłodawcą
i organizatorem Festiwalu Wódki i Zakąski jest Piotr
Popiński,
warszawski restaurator.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz