niedziela, 30 grudnia 2018

Sałatka z pomarańczy z imbirem i cynamonem




Sałatka z pomarańczy z granatem, imbirem i cynamonem – lekka orzeźwiająca sałatka. Będzie doskonałym dodatkiem do zimnych mięs, deserów lub jako samodzielne danie/przekąska.

  • 4-5 pomarańczy,
  • pestki z 1 – 2 granatów,
  • 1 – 2 łyżeczki cynamonu,
  • 1 łyżka świeżo startego imbiru.

Pomarańcze obrać i wyciąć z nich filety (cząstki pomarańczy bez skórki).


Ściąć wierzchy i spody.


Ściąć pozostałą skórę.


Wyciąć cząstki pomarańczy.


Z tego co zostało wycisnąć sok do miski z wyciętymi cząstkami.
Dodać pestki granatu.


Doprawić do smaku cynamonem i imbirem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz