- 1 kg
filetów rybnych,
- 2
cebule,
- 1
sucha kajzerka,
- 3
– 4 łyżki bułki tartej,
- 1
jajko,
- sól,
- pieprz
świeżo mielony,
- imbir
suszony,
- cukier,
- olej
do smażenia,
- bułka
tarta do oprószenia kotletów
Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru.
Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć.
Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki).
Dodać rozbełtane jajko.
Dokładnie wymieszać.
Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron.
Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Jeżeli zostanie nam kilka kotlecików można włożyć je w zalewę octową.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz