sobota, 2 lutego 2019

Pasta z pleśnią


Pasta z pleśnią, czyli z serem z niebieską pleśnią. Ja wykorzystałam rokpol, ale może być każdy inny ser z niebieską pleśnią.
Pasta idealna do kanapek, jak również do wytrawnych babeczek.

  • 100 g sera z niebieską pleśnią,
  • 200 g serka śmietankowego,
  • 1 łyżka brandy,
  • tabasco – u mnie tabasco green pepper,
  • sok z cytryny,
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
  • orzechy włoskie
Ser, serek śmietankowy, brandy zmiksować.
Doprawić do smaku tabasco i sokiem z cytryny.
Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Świetnym dodatkiem do pasty będą orzechy włoskie.


Można podawać z chlebem, 



lub wypełniać nią kruche słone babeczki czy ptysie.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz