środa, 6 lutego 2019

Tosty - sandwicze z czekoladą i orzechami włoskimi



Sandwicze - tosty z czekoladą i orzechami włoskimi.
Czekolada z orzechami zamiast różnego typu kremów „czekoladowych” sprawdzi się w tostach idealnie :)

  • Chleb tostowy,
  • czekolada – najlepiej deserowa, 1,5 – 2 kostki na 2 kromki,
  • orzechy włoskie – 4 połówki na 2 kromki,
  • masło,
  • sól,

Czekoladę i orzechy zetrzeć lub zmiksować.
Kromki chleba tostowego posmarować po jednej stronie masłem.
Posypać jedną kromkę (od tej strony posmarowanej masłem) mieszanką czekolady i orzechów.


Posypać solą.
Przykryć drugą kromką (stroną z masłem do środka).


Sandwicze zapiec.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz