- 1 kg filetów rybnych,
- 2 cebule,
- 1 sucha kajzerka,
- 3 – 4 łyżki bułki tartej,
- 1 jajko,
- sól,
- pieprz świeżo mielony,
- 3 - 4 łyżki siekanego koperku,
- 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku,
- cukier,
- olej/oliwa do smażenia,
- bułka tarta do oprószenia kotletów
Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru.
Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć.
Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa.
Dodać
zieleninę (koperek i szczypiorek).
Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem.
Dodać rozbełtane jajko.
Dokładnie wymieszać.
Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron.
Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem.
Dodać rozbełtane jajko.
Dokładnie wymieszać.
Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron.
Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
zastawa z
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz