poniedziałek, 15 kwietnia 2019

Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami




  • 5 – 6 filetów śledzi solonych,
  • ostra papryka (u mnie 10 papryczek czerwonych rawit),
  • 2 – 3 garście suszonych pomidorów ( u mnie suszone pomidorki koktajlowe),
  • 3 – 4 łyżki kaparów,
  • olej rzepakowy (najlepiej z nierafinowany),

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie. Pokroić na kawałki.
W słoiku układać warstwami śledzie przesypując suszonymi pomidorami, kaparami i ostrymi papryczkami (papryczki rozcinam wzdłuż).
Wierzchnia warstwa powinna być z pomidorków z kaparami.
Całość zalać olejem rzepakowym.
Słoik zakręcić.
Odstawić do lodówki na co najmniej 2 dni.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz